Η διατροφη είναι η κυρια και πρωταρχικη θεραπεια τοσο για το σωμα & τον οργανισμο μας οσο και για το δερμα μας . Με την σωστη ενυδατωση και θρεψη του οργανισμου μας μεσω της διατροφης , το δερμα μας σαν οργανικη εκφραση θα μας ανταμειψει ! Η ισορροπημενη και γεματη με θρεπτικα συστατικα διατροφη θα σας χαρισει υγιες , καθαρο και λαμπερο προσωπο !
Θρεπτικα συστατικα και τροφες που δρουν υπερ της καταπολεμησης της ακμης
Ω3 λιπαρά οξέα
Tα ω3 λιπαρά οξέα, λόγω της ισχυρής αντιφλεγμονώδους δράσης τους. Καλές πηγές: όλα τα λιπαρά ψάρια γαριδες χταποδι , ξηροί καρποί λιναροσπορος καρυδια , φυστικια αιγινης σουσαμι , ταχινι ,λαχανακια βρυξελλων κουνουπιδι μπροκολο
Βιταμίνη Α
Η βιτ. Α φαίνεται ότι συμβάλλει σημαντικό στον έλεγχο του ρυθμού κερατινοποίησης. Καλές πηγές: όλα τα χρωματιστά φρούτα και λαχανικά, τυρι , αυγα , γαλα , γιαουρτι, συκωτι τα ιχθυέλαια
Βιταμίνη Ε και C
Η βιτ. Ε και η βιτ. C φαίνεται να έχουν κατευναστική επίδραση στο δέρμα λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτική τους δράσης . Καλές πηγές βιτ. C φρούτα, κυρίως τα εσπεριδοειδή , φραουλες ,ακτινιδιο,πεπονι , αναναςκαι λαχανικα , μπροκολο , πιπεριες, λαχανακια βρυξελλων , αρακας , πατατα
Πηγες βιταμινης Ε ξηροί καρποί (αμυγδαλα, ηλιοσποροι, φουντουκια) και όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά & πιοεριες , πεστροφα σολωμος
Ψευδάργυρος (Zn)
Ο ψευδάργυρος (Zn) που φαίνεται να ανστέλλει, δημιουργώντας μη ευνοϊκό περιβάλλον, την ανάπτυξη του βακτηριδίου της ακμής. Καλές πηγές: ξηροί καρποί, πουλερικά , στρειδια , καβουρια ,μπριζολα, μπιφτεκι, , σαρδελες, σολωμος ,καστανο ρυζι , τοφου
Σελήνιο (Se)
Το σελήνιο (Se), με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που φαίνεται να προστατεύουν το δέρμα αποτελεσματικά από την επίδραση των ελευθέρων ριζών. Καλές πηγές: τόνος, σολομός, αυγά, καστανό ρύζι , χοιρινο , μοσχαρι κοτοπουλο,ηλιοσπορος , μανιταρια
Ενυδάτωση
Η επαρκής ενυδάτωση φαίνεται ότι μπορούν να συμβάλλουν τόσο στην πρόληψη όσο και στην εξέλιξη της νόσου.
Τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, μη-γαλακτοκομικά υποκατάστατα
Τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου, μειώνουν και τις φλεγμονές.Τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, γάλα ρυζιού, αμυγδάλου, σόγιας, το τοφού, τα λαχανικά – λαδερά και σαλάτες , τα άπαχα κρεατικά, το ελαιόλαδο, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και όλα τα παράγωγά τους αποτελουν τροφες με χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη . Η παραπάνω κατηγορία τροφίμων, που θα πρέπει ουσιαστικά να αποτελεί και τη βάση της διατροφής ενός ατόμου με ακμή, είναι πλούσια και σε ψευδάργυρο, σελήνιο, βιταμίνη Α, Ε και C.
Αποφύγετε : | |
Γαλακτοκομικά προϊόντα | Το γάλα, το τυρί, το βούτυρο, το παγωτό, οι κρέμες και όλα τα γλυκά που τα περιέχουν παρόλο που αποτελούν εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών και δεν προτείνεται να αποκλειστούν από το διαιτολόγιο, μπορούν να περιοριστούν σε περιόδους έντονης ακμής.. |
Τρόφιμα υψηλού γλυκαιμικού δείκτη | Όπως προαναφέρθηκε η ζάχαρη και οι απλοί υδατάνθρακες προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και συνδέονται με την επιβλαβή δράση της ινσουλίνης. Η ζάχαρη είναι κρυμμένη σε πολλά τρόφιμα, που αγνοούμε. Για παράδειγμα, καλό είναι να αποφεύγονται όλα τα επεξεργασμένα αλεύρια και τα τρόφιμα που παράγονται από αυτά, ροφήματα όπως οι φρουτοχυμοί, γλυκα |
Ετοιμα φαγητα | Αποτελούν τις τροφές που σχετίζονται πλέον με φλεγμονές στο σώμα όπως είναι η ακμή. Το έτοιμο φαγητό είναι πλούσιο σε «κακά» λιπαρά, τα λεγόμενα τρανς. |
Διαιτολογος –Διατροφολογος ΑΤΕΙ Kρητης
Ειδικευμενη στην κλινική διατροφή / Διατροφη & ψυχικη υγεια & στην ολιστικη κινεζικη διατροφολογια
Θεραπευτρια Reiki , Advanced Pranic Healing & Kρυσταλλοθεραπειας Θεραπευτρια ολιστικων μαλαξεων